Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

C.Y. Frostholm anmelder dansk natur: Ved Tissø sker der så meget, at jeg næsten får FOMO

Området i randen af Danmarks fjerdestørste sø, Tissø, vrimler med liv, fortidslevn og smukke udsigter. Men det er alligevel svært helt at blive opslugt af en anlagt naturpark, skriver Christian Yde Frostholm i denne første artikel i en ny serie, hvor forfattere anmelder dansk natur
Området i randen af Danmarks fjerdestørste sø, Tissø, vrimler med liv, fortidslevn og smukke udsigter. Men det er alligevel svært helt at blive opslugt af en anlagt naturpark, skriver Christian Yde Frostholm i denne første artikel i en ny serie, hvor forfattere anmelder dansk natur

C. Y. Frostholm

Kultur
24. juli 2020

Jeg er kommet i det samme sommerhusområde ved Jammerland Bugt på Vestsjælland i over 25 år. I lige så lang tid har Tissø været en smuk udsigt fra bilvinduet, når jeg vel at mærke er blevet kørt, og vi ikke har valgt motorvejen sydfra, men den mere pittoreske via Svebølle. Herfra går det stik syd direkte til søen, hvor landskabet pludselig åbner. Man drejer skarpt til højre og siger wow, men uden nogensinde at stoppe, for så vil man jo bare frem – til kysten.

En dag gør jeg det. Luften er kølig, da jeg cykler af sted, og friskheden minder mig om en sommer nordpå: sommer med hue og halstørklæde. Vanterne ligger i København, det er trods alt maj. Jeg krydser landevejen og kører videre ind i landet til Store Fuglede, hvis navn jeg mest forbinder med postnummeret.

Oppe på bakken kommer det første udsyn over grønne og gule marker. I hovedet kører spørgsmålene: Hvorfor betyder det noget særligt at have udsigt og i særdeleshed til en sø? Er det noget tillært? Er rapsmarkerne virkelig flotte eller snarere Arnoldi-agtige, monokulturens mest skrigende udtryk? Jeg skal ikke hæfte mig for længe ved det, jeg er på vej hen til naturen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her