Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Det Flydende Teater giver mig lyst til at lære mere om mennesket Anna Ancher

Det Flydende Teater har lavet en let og musikalsk friluftsforestilling om Anna Ancher og menneskene omkring hende – smukt placeret i vandkanten ved Sophienholm i Lyngby. Men historien savner lidt kant
Scenens placering og sommerlysets spejling i vandet skaber en fin, næsten skagenslignende stemning til fortællingen i ’Annas verden’.

Scenens placering og sommerlysets spejling i vandet skaber en fin, næsten skagenslignende stemning til fortællingen i ’Annas verden’.

Per Morten Abrahamsen

Kultur
13. juli 2020

Der er en ganske særlig sommervibe over teater under åben himmel. Stemningen er mindre formel end i teatersalene, og sanserne er hos publikum ekstra skærpede for på samme tid at holde fokus på fortællingen og opfange alt det, der ellers sker i det åbne rum omkring dem.

Annas verden, der er historien om Anna Ancher og skagensmalerne, virker helt oplagt at fremføre i parken ved Sophienholm i Lyngby. I en lille indsø med en smal kanal ud til den store Bagsværd Sø er en aflang træscene placeret i vandet. Scenen og det lille stykke vand er omkranset af frodig, grøn bevoksning, der strækker sig op ad skråninger til en hvidmalet træbro bagest. På den nederste del af den store plæne sidder publikum med behørig afstand på klapstole.

»Han kommer med farverne, og de ændrer alt,« synger Nanna-Karina Schleimann om Michael Anchers indtog i Annas liv, imens et langsomt, blødt pulserende beat ledsager hendes varme stemme. Musikken får lov at fylde en del i Jennifer Vedsted Christiansens iscenesættelse af Julie Petrine Glargaards dramatik om den kvindelige skagensmaler Anna Ancher.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her