Anmeldelse
Læsetid: 7 min.

Forfattere anmelder naturen: En af fornøjelserne ved Store Karlsminde Klint er at se den dukke op

Den største sydvendte klint i Danmark blev fredet i 2004, men er ikke fredet af vind og regn og fjord
Den største sydvendte klint i Danmark blev fredet i 2004, men er ikke fredet af vind og regn og fjord

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
31. juli 2020

Som indbygger i et af de mest opdyrkede lande på jorden – den planet, der i det hele taget, som Jonathan Safran Foer beskriver det i Vi er vejret, er blevet til en bondegård for landbrugsdyr – lever man med, at naturen kun findes som stykker presset ind mellem landbrug og by.

Små stykker natur, natur stykvis, mig gør det ikke så meget, jeg har det med at føle mig som en tændstikmand tegnet på et for stort stykke papir, men de vilde dyr dør af det. (Der verserer i øjeblikket en underskriftsindsamling fra Danmarks Naturfredningsforening for mere vild natur: Skriv hjertens gerne under). Ligesom man er vant til, at en udsigt sjældent er uden noget menneskeskabt, der rager ind i den.

At opsøge natur i Danmark er som at være frimærkesamler. Et stykke, jeg holder meget af, er det med Store Karlsminde Klint ved Isefjord, øst for Lynæs Havn, og om denne klint, denne kystskrænt, denne tunge gulbrune masse, udsigten deroppefra og vejen til den langs stranden, skal det handle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her