Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Frihedsmuseet genopstår med både tivolisering og historie, man ikke kan løsrive sig fra

Når man besøger det nye Frihedsmuseum, der åbner i morgen, bliver det tydeligt, at Besættelsen er forbi, og frihedskæmpergenerationen er død. Nu er det ikke en åben scrapbog for frihedskampens helte, men en interaktiv turistattraktion. Men det er stadig genstandene, der gør størst indtryk
Nu genåbner Frihedsmuseet efter den chokerende brand, og det er et radikalt anderledes museum end den nedbrændte forgænger: En moderne og interaktivt engagerende turistattraktion, hvor man kan begynde helt forfra med at lære om modstandskampen.

Nu genåbner Frihedsmuseet efter den chokerende brand, og det er et radikalt anderledes museum end den nedbrændte forgænger: En moderne og interaktivt engagerende turistattraktion, hvor man kan begynde helt forfra med at lære om modstandskampen.

Thorkild Jensen

Kultur
2. juli 2020

Det var et chok, da Frihedsmuseet i Churchillparken i København brændte i 2013.

Uerstattelige genstande og arkiver fra modstandskampen var opbevaret i bygningen, men på mirakuløs vis gik intet tabt. Brandvæsnet fik en medalje for deres effektive slukningsarbejde og ikke mindst for at prioritere at få reddet alt ud. Hurtigt stod det klart, at branden var påsat, og selv om sagen aldrig er opklaret, tænkte man selvfølgelig på, om det kunne være politisk motiveret.

Pludselig virkede det vigtigere end nogensinde før, at museet stod som en anerkendelse af betydningen af at kæmpe for det, man tror på. Og det var i høj grad det, det museet var før branden: en slags åben scrapbog for frihedskampens helte. Det er det ikke mere.

Nu genåbner Frihedsmuseet efter branden og er i langt højere grad et museum. En moderne og interaktivt engagerende turistattraktion, hvor man kan begynde helt forfra med at lære om modstandskampen.

Frihedsmuseet er en del af Nationalmuseet, men har nu meget mere tilfælles med Moesgaard Museum, Søfartsmuseet og Første Verdenskrigsmuseet Mosede Fort – både i sin arkitektur og museumsvision.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her