Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Impotente klisterpikke er japanske Tetsumi Kudos billede på vores alles klima-apati

Menneskeheden er en forpuppet, deform slimpik i naturens undergangscirkus i vidunderlige Tetsumi Kudos bestrålede og dekadente verdener, der kan ses på Louisiana indtil januar
'Japanske Tetsumi Kudos sjove, opfindsomme, kitschede fantasiverden er forvrænget og desillusioneret. Udstillingen er flippet, men Kudo mener det alvorligt. Udstillingen er en metafor for menneskets hårdhændende, blinde hypermodellering af naturen, så den passer ind i vores idealer,' skriver anmelder Ida Marie Hede.

'Japanske Tetsumi Kudos sjove, opfindsomme, kitschede fantasiverden er forvrænget og desillusioneret. Udstillingen er flippet, men Kudo mener det alvorligt. Udstillingen er en metafor for menneskets hårdhændende, blinde hypermodellering af naturen, så den passer ind i vores idealer,' skriver anmelder Ida Marie Hede.

Louisiana Museum

Kultur
10. juli 2020

Japanske Tetsumi Kudos kunst er som en scenografi til en giftig, dystopisk, grotesk arthousefilm. Her er alle de dårligt teatersminkede kroppe faldet fra hinanden og boltrer sig nu lækkert og obskønt i resterne af den natur, de selv har været med til at destruere. Det lyder vildere end den nyeste klima-sci-fi-udgivelse, det lyder hyperaktuelt, og det er det også.

Et af de første værker, jeg ser i et mørklagt rum på Louisanas Kudo-udstilling Cultivation – den første af slagsen i Danmark, og så overraskende nok på respektable Louisiana – er et selvlysende giftiggrønt miniaturelandskab bag glas, hvor en slags bristefærdige eller måske dovne pupper ligger på et flouriserende sumpunderlag. Et radioaktivt kredsløb, en fremmed verden, affolket, klistret og småperverst.

I et andet værk bag glas, betitlet »Kultivering af radioaktivitet i det elektroniske kredsløb« fra 1968, lyses smeltende plastichjerner op af et lysstofrør i net, og små plasticfluer har sat sig overalt. En sær stemning er slået an.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her