Læsetid: 8 min.

Informations drømmefestival: Yung Lean er de følsomme hiphopdrenges ansigt udadtil

Publikum på Informations Drømmefestival gik amok til Yung Leans første koncert i et år, som sker efter udgivelsen af hans fjerde album ’Starz’. Det var en både helet og hel Yung Lean, der foldede sig ud – inde i hovedet på vores musikkritiker
I sin musik virker Yung Lean tvivlsom, tænksom, rugende, reserveret, fuld og forvirret. Men når man ser og hører ham spille på scenen, hviler han sikkert i alt det skrøbelige, der er med til at skabe hans stærke, visuelle og lydlige identitet.

I sin musik virker Yung Lean tvivlsom, tænksom, rugende, reserveret, fuld og forvirret. Men når man ser og hører ham spille på scenen, hviler han sikkert i alt det skrøbelige, der er med til at skabe hans stærke, visuelle og lydlige identitet.

Robin Pope

16. juli 2020

Endnu et hovednavn på Informations Drømmefestival er Yung Lean. Her giver den svenske rapper, der om kort tid kan fejre sin 24-årsfødselsdag, en koncert inde i hovedet på avisens musikkritiker. Blandt festivalens publikum kan man kun forestille sig, ligesom hun gjorde det, hvordan der blev taget forskud på fødselsdagsfejringen. 

Den svenske rapper Yung Lean hedder egentlig Jonatan Leandoer Håstad. Hans kunstnernavn er sat sammen af den typiske hiphopomskrivning af young, engelsk for ung, og læskedrikken Lean, der fremstilles ved, at man tager en mørklilla, receptpligtig form for hostesaft, der indeholder det smertestillende middel kodein, og blander det med sodavand.

Man kan også putte bolsjer og slik i for at gøre drikken endnu sødere. Drikken har en mildt hallucinerende, men også søvndyssende effekt på kroppen og er desuden afhængighedsskabende på grund af sukkeret og kodeinen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu