Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Neil Youngs album ’Homegrown’ er ikke falmet med tiden

Albummet ’Homegrown’ skulle egentlig være udkommet i 1975, men Neil Young holdt det tilbage, da han følte, at materialet var for privat til at dele med offentligheden. Nu udkommer de sarte, uregerlige rocknumre om at opgive én, man elsker, og det har bestemt været ventetiden værd
Kultur
14. juli 2020
Det er i sig selv et lille mirakel, at det album, den produktive 74-årige guitarist, sanger og sangskriver selv har kaldt the missing link mellem ’Harvest’, ’Comes A Time’, ’Old Ways’ og ’Harvest Moon’ – og som dedikerede fans har sukket efter i årevis – nu endelig er ude, så alle kan lytte med. Og det holder.

Det er i sig selv et lille mirakel, at det album, den produktive 74-årige guitarist, sanger og sangskriver selv har kaldt the missing link mellem ’Harvest’, ’Comes A Time’, ’Old Ways’ og ’Harvest Moon’ – og som dedikerede fans har sukket efter i årevis – nu endelig er ude, så alle kan lytte med. Og det holder.

dhlovelife/Warner

Der er noget helt særligt ved hjemmedyrkning. Når jeg nærstuderer de planter, jeg selv har sået, vandet og plejet i det lille byhavelod, jeg er så heldig at besidde, er det ikke ligefrem, fordi høsten kan vinde en skønhedskonkurrence. Der er altid en snegl, der har tilslimet kålbladene, eller en fugl, der har hakket lidt i frugten. Planterne vokser skævt og i uforudsete retninger.

Og det giver rifter på armene og jord langs neglerødderne at høste stikkelsbærrene. Men det er alt besværet værd, fordi høsten smager så fantastisk, som den nu engang gør.

Jeg er ikke alene med min begejstring. Også det garvede rockikon Neil Young sværger til hjemmedyrkket. Han har netop udsendt albummet Homegrown; en sagnomspunden plade, der har været henlagt til stilheden i 45 år.

På titelnummeret hylder den i Californien bosatte canadier dét at dyrke sit eget. Omkvædet er en opfordring til at plante »that bell and let it ring«, og om han hermed hentyder til de mere lyssky planter af den sort, der kan ryges, skal jeg ikke kunne sige. Men det er ikke utænkeligt, da Young aldrig har forsøgt at skjule sin hang til kannabis og deslige.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Neil Young er også usædvanlig på den måde, at han vist nok er den eneste af de helt store rock-musikere/-sangskrivere, der ikke har spredt benene for kapitalen, eller gået på kompromis med sine idealer.
Stones har fået en VW opkaldt efter sig, of Dylan har spilet for paven, og taget imod en orden af Obama, og hvad er der med Springstens sange, som en Reagan fandt behag i?.

Mikkel Jul Madsen, Henrik Leffers og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Peder Meyhoff

Så vidt jeg husker, sagde Springsteen nej til at Reagan måtte bruge Born in the USA. Og i øvrigt havde Reagen nok heller ikke forstået teksten. Men Young er skam også blevet misbrugt. Endda af Trump som brugte hans Rockin in the Free Word. Det brokkede Young sig også over. Og igen: jeg tror heller ikke Trump fattede hvad dén sang handler om.

Mikkel Jul Madsen, Ole Svendsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar