Læseklub
Læsetid: 13 min.

På et diskotekstoilet i Californien tænkte Kaare Dybvad, at folk havde brug for at læse ’Vredens druer’ igen

Både den socialdemokratiske boligminister Kaare Dybvad og den konservative fortaler for familie, Eva Selsing, får fodret deres kæpheste i en litterær diskussion om rig og fattig, reformpolitik og familie. Informations sommerlæseklub om klassekamp er nået til John Steinbecks murstensroman ‘Vredens druer‘ fra 1939
Både den socialdemokratiske boligminister Kaare Dybvad og den konservative fortaler for familie, Eva Selsing, får fodret deres kæpheste i en litterær diskussion om rig og fattig, reformpolitik og familie. Informations sommerlæseklub om klassekamp er nået til John Steinbecks murstensroman ‘Vredens druer‘ fra 1939

Sarah Hartvigsen Juncker

Kultur
14. juli 2020

Boligminister Kaare Dybvad (S) lægger kontor til i Boligministeriet ved Frederiksholm Kanal i København, da han og den konservative debattør og skribent Eva Selsing på en af de smeltende hede junidage mødtes for at diskutere John Steinbecks murstenroman Vredens druer fra 1939.

Det er også Kaare Dybvad, der ideologisk set må formodes at være mest på hjemmebane i værket, som er en knap 700 sider lang udpensling af social elendighed fremkaldt af ureguleret kapitalisme i 1930’ernes USA og en hyldest til jævne folks sammenhold, viljestyrke og virkelyst. Et episk drama fuld af brave fagforeningsmænd og skruppelløse kapitalister, der suser forbi i deres cadillac, mens deres dybt fremmedgjorte lakajer gør livet surt for almindelige mennesker.

Den meget ideologisk ladede beskrivelse af henholdsvis rige og fattige blev Eva Selsing »småirriteret over,« siger hun som noget af det første til dette møde i Informations sommerlæseklub om litterære klassekampskildringer. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Men man behøver ikke høje mindstelønninger, hvis der er en overflod af det, man behøver til opretholdelse og forsødelse af tilværelsen til den pris, de koster at fremstille. Der er altid råd til en løn, man kan leve af, men der er reelt ikke råd til profit.

Ole Bach, Carsten Wienholtz, Kollektivet 100blomster, Alvin Jensen, Hanne Utoft, Jan Fritsbøger, Malan Helge, Eva Schwanenflügel, Karsten Aaen, Lise Lotte Rahbek og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

godt liv til folket