Læsetid: 3 min.

Spartanske ’Bait’ fortæller om en verden, der er ved at rive sig selv i stykker

Enmandshæren Mark Jenkin fortæller fåmælt og særegent om sammenstød mellem tradition og fremskridt i et lille engelsk fiskerleje i ’Bait’
Edward Rowe spiller fiskeren Martin i Mark Jenkins minimalistiske land møder by-fortælling, ’Bait’.

Edward Rowe spiller fiskeren Martin i Mark Jenkins minimalistiske land møder by-fortælling, ’Bait’.

Camera Film

16. juli 2020

Bait er en spøjs film. Optaget i sort-hvid og på 16 mm i et gammeldags, næsten kvadratisk billedformat og med en æstetik og et lydspor, der er som taget ud af en avantgardefilm fra 1970’erne: Lyden er tydeligvis lagt på efter optagelserne og i øvrigt manipuleret, så den lyder alt andet end naturalistisk, mens billedsiden er fuld af tekstur og montageagtige sekvenser med nærbilleder af detaljer fra det miljø, den foregår i.

Det giver Bait en ekspressiv karakter, der klæder den spinkle og ikke voldsomt originale historie. Det gør den også til en film, som nogle vil elske og andre have det svært med. Selv har jeg ikke helt besluttet mig endnu, men er alligevel tilpas fascineret og medrevet til at anbefale filmen, der er skrevet, instrueret, fotograferet og klippet af enmandshæren Mark Jenkin.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu