Læsetid: 8 min.

The Chicks har smidt ’Dixie’ og genoptager på ’Gaslighter’ deres politisk åbenmundede vej gennem country

Countrystjernerne The Dixie Chicks’ popularitet fik en maveplasker, da de i 2003 kritiserede George W. Bush. 14 år senere har de droppet det racistisk betonede Dixie fra deres navn. Angrebslysten er til gengæld tilbage med fornyet styrke på deres nye, pletvist fabelagtige album
Countrystjernerne The Dixie Chicks’ popularitet fik en maveplasker, da de i 2003 kritiserede George W. Bush. 14 år senere har de droppet det racistisk betonede Dixie fra deres navn. Angrebslysten er til gengæld tilbage med fornyet styrke på deres nye, pletvist fabelagtige album

Sony Music

21. juli 2020

Det er med stor lykkefølelse, at denne anmelder gennem den seneste uges tid har lyttet til, hvordan de tre kvindelige sangere, musikere og sangskrivere i The Chicks – tidligere The Dixie Chicks – endelig har taget handskerne af.

Forsanger Natalie Maines, multiinstrumentalisten og sangeren Emily Burns Strayer samt sangeren og violinisten-med-mere Martie Maguire står stadig som den bedst sælgende kvindelige gruppe og countrygruppe i USA. Og her på deres første album i 14 år synger de af karsken bælg, fri for den sidste rest af gode manerer. De synger alt, hvad remmer og tøj kan holde. Og tekstligt bliver der heller ikke gydet olie på vandene.

Gaslighter er et utvungent politisk, socialt bevidst, indigneret og bare godt gammeldags menneskeklogt album. The Chicks er ankommet til deres tid.

Det tænkte man naturligvis også, da de havde deres kommercielle storhedstid i 1998 til 2003. Dengang tog trioen countryverdenen med storm og bomstærke vokalharmonier. I disse år ramte de et perfekt mix mellem en radiovenlig vokalharmonisk pop og en mere neotraditionalistisk respekt for fortiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Graae
  • uffe hellum
  • Morten Balling
  • Anne Schøtt
  • Torben Lindegaard
Anders Graae, uffe hellum, Morten Balling, Anne Schøtt og Torben Lindegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer