Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Willie Nelson plukker andres countryroser med stil på sit 70. album

Hvor gammel ville du være, hvis du ikke vidste, hvornår du blev født? spørger den 87-årige countrysanger Willie Nelson på sit nye album ’First Rose of Spring’. Med sin beroligende stemme synger han om at blive ældre, om kærligheden, og om hvad der sker, når også kærligheden bliver ældre
De fleste af sangene på Willie Nelsons halvfjerdsindstyvende album ’First Rose of Spring’ har det tilfælles,at de handler om alderdom, om kærlighed og om kærlighedens alderdom.

De fleste af sangene på Willie Nelsons halvfjerdsindstyvende album ’First Rose of Spring’ har det tilfælles,at de handler om alderdom, om kærlighed og om kærlighedens alderdom.

Globe Photos

Kultur
14. juli 2020

Willie Nelsons halvfjerdsindstyvende album hedder First Rose of Spring og udkom på min fødselsdag. Det er altid en gave, når der kommer nyt fra en af de mest legendariske skikkelser i countrymusikkens historie.

Men når man har det med at blive ramt af en tilbagevendende fødselsdagsblues, når det skal fejres, at man er blevet ældre, er det en endnu større gave, at alle tanker om, hvad tiden gør ved kroppen, og levet liv gør ved kærligheden, i år kan blive overdøvet af Nelsons beroligende røst.

For hvorfor ikke fokusere på, hvor levende du føler dig, og hvor meget du stadig kan og skal nå, i stedet for at lade døden sætte dagsordenen, spørger den 87-årige Nelson indirekte på »Don't Let The Old Man In«:

»Many moons I have lived/ My body’s weathered and worn/ Ask yourself how old you’d be/ If you didn’t know the day you were born,« synger han hen over de strygere, der understreger sangens livslyst. Hvis man kan nærme sig 90 år og være så afklaret og cool omkring det som Nelson, så kan fødselsdagene da bare komme an.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Ingeborg Hesselager

Jeg var ved at få morgenkaffen galt i halsen - countryklassikeren hedder sgu da "night LIFE" og ikke nightlive- selv googles stavekontrol kan ikke lide det.