Læsetid: 8 min.

Christina Hesselholdt i de høje stammers og lange overdrevs land: Rørbæk Sø og omegn

Christina Hesselholdt er taget i hus ved Rørbæk Sø i det sydøstlige Midtjylland med naturentusiastiske venner for at tage det tør-våde landskab ind. Og så sker der noget, der ændrer hendes status som romanforfatter til karakter i en roman
’Nu har jeg fattet bare lidt af dette landskab ved at gå lukket inde blandt træer og krat og komme ud i det langstrakte åbne, som får de trætte fødder til at sætte i løb under den høje, jyske himmel,’ skriver Christina Hesselholdt om sit møde med landskabet omkring Rørbæk Sø.

’Nu har jeg fattet bare lidt af dette landskab ved at gå lukket inde blandt træer og krat og komme ud i det langstrakte åbne, som får de trætte fødder til at sætte i løb under den høje, jyske himmel,’ skriver Christina Hesselholdt om sit møde med landskabet omkring Rørbæk Sø.

Jakob Malling Lambert

18. august 2020

Naturens muntre datter hænger ud ad bilvinduet et sted mellem København og Vejle for at fotografere grisebiler til teksten her. »Langsommere,« råber jeg til chaufføren, »lad den komme op på siden af dig.«

»Jeg har ikke tænkt mig at slå os alle sammen ihjel,« råber hun tilbage. Gennem luftpaneler i grisebilerne får jeg glimt af lyserøde ører. Grisene er stablet i etager. Jeg tænker på, om turen til slagteriet er første og sidste gang, grisene mærker vind (altså de grise, der er så heldige at have plads ved luftpanelet). Vi er på vej til Rørbæk Sø for weekenden. Det er ukendt land for mig, og jeg bliver nødt til at suspendere min forestilling om, at jeg kun kan skrive om et sted, jeg kender godt.

At komme til Jylland fra Sjælland kan sammenlignes med at komme til USA fra Danmark: rummet bliver mærkbart større om en, der er plads under den høje himmel til høje stammer, store skove og lange overdrev, som jeg forelsker mig voldsomt i.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Trond Meiring
  • Kristian Nielsen
  • Kurt Nielsen
David Zennaro, Trond Meiring, Kristian Nielsen og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu