Læsetid: 3 min.

Fontaines D.C. er fem indædte musikere fra Dublin, der finder mening i det ærlige arbejde

Med sammenbidte kæbemuskler og monoton rockmusik kæmper Fontaines D.C. mod kapitalismens industrialisering af vores kroppe og peger på, at vi alle har til opgave at stå ved os selv og det, vi har kært
Det irske band Fontaines D.C. er aktuelle med albummet ’A Hero’s Death’.

Det irske band Fontaines D.C. er aktuelle med albummet ’A Hero’s Death’.

Ellius Grace

29. august 2020

Det er en årtier gammel oprørsånd og kulturforståelse, der får stemme hos Fontaines D.C. Og det er en sitrende genoplivning.

Dublin-kvintettens nye, andet, strålende album A Hero’s Death peger tilbage på oprørsånden fra sen-60’erne svøbt i de sene 70’ere og tidlige 80’eres rå, kantede del af postpunken.

En gammel modsætning genopføres. »Swipe your thoughts from Broadway / Turn ideals to cabaret,« synger den engelsk-irske forsanger Grian Chatten. Med andre ord: Forlad den glittede mainstream til fordel for den lurvede, burleske undergrund.

Og der er ikke meget kærlighed til populærkulturen: »They’re all gulls in the sky / They all mimic love’s cry / And I wish I could die / Me or them.« Men trods slægtskabet med 68’ernes opgør er der også en afvisning af den generations frihedsidealer – og musik. »We know what freedom brings / The awful songs it makes you sing,« lyder det på den kantet rørende, irsk drævent sungne ballade »No.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu