Anmeldelse
Læsetid: 6 min.

Hesselholdt i Københavns natur: Hurra for parkerne! Der kan man gå hen og blive lidt rarere – som oftest

En dag besluttede jeg at begynde forfra – for så vidt som det overhovedet kan lade sig gøre. At se forfra og lytte forfra til det, jeg havde lyttet til og betragtet i årevis
Kastellet i København.

Kastellet i København.

Kultur
7. august 2020

De seneste tolv år, den tid jeg har haft min hund, har jeg gået små 50.000 kilometer. Jeg kunne have gået jorden rundt og set en masse forskellige ting, natur ikke mindst, men i stedet er jeg gået frem og tilbage, mellem min lejlighed og parkerne på Østerbro, bag min hunds tynde lidt skæve ben og muntre hale.

Og jeg har set på nogenlunde det samme hver dag, bart om vinteren, bladbehængt og i varierende farver resten af året. I Fælledparken, Østre Anlæg, Kastellet og på Garnisons Kirkegård og Holmens Kirkegård (de er også en slags parker) og ved Søerne, især Sortedamssøen, har jeg min gang.

Parkerne er vel kompromiser mellem have og vild natur, kultiverede, friserede, beplantede og dog sine steder overladt til at udvikle sig frit, hvilket må være et kriterium for, at noget kan kaldes natur – jeg tænker her især på træerne, de af parktræerne, som får lov til at vokse sig høje og fyldige i fred.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her