Læsetid: 4 min.

Kvinder, der pisser sort galde

Både Sightless Pit og Mrs. Piss pisser med deres nye udgivelser velkvalificeret på konventionerne og skaber på samme tid nye udfoldelsesmuligheder for to af vor tids mest brutale kvindestemmer
Mrs. Piss, der består af Chelsea Wolfe og trommeslager Jess Gowrie, er alt det, som Wolfes udspil fra 2019, ’Birth of Violence’ ikke var: en beskidt, flosset og flabet rodebutik, som dyrker det grimme og ufærdige.

Mrs. Piss, der består af Chelsea Wolfe og trommeslager Jess Gowrie, er alt det, som Wolfes udspil fra 2019, ’Birth of Violence’ ikke var: en beskidt, flosset og flabet rodebutik, som dyrker det grimme og ufærdige.

PR-foto

11. august 2020

Fra det første flænsende skrig på albummet Apokalypsis (2011) faldt jeg pladask for amerikanske Chelsea Wolfe og hendes blanding af doom metal, industriel støj, gotisk rock og neofolk – alt sammen løftet af en stemme, som både favnede vilde primalskrig og dyster skønsang.

Siden dette tidlige hovedværk har den amerikanske musiker med held formået at udforske nuancer af sin stil – til tider i en akustisk og folkemusikorienteret setting, til tider med bevægelser ud i et køligt, elektronisk univers. Hun har også samarbejdet med så forskellige navne som postmetalbandet Russian Circles og danske Sort Sol.

Men på sit seneste studiealbum, Birth of Violence (2019), var det, som om at hun fandt sig lidt for godt til rette i rollen som smagfuldt gotisk chanteuse – sådan et navn, som med sine dystre sange kunne få finkulturelle lyttere til at føle sig lidt edgy, men hvor musikken alligevel aldrig blev rigtig farlig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu