Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

At lytte til ML Buchs vellykkede albumdebut er som at lade sig nedsænke i et svalende bassin

Ved at spille på alle synthesizerens tangenter sætter den danske sanger og producer ML Buch sig i overbevisende respekt over for alt, hvad man førhen har kunnet kalde eksperimenterende synth pop
ML Buch er en blikfængende musiker, der får sangskrivertradition og guitarspil til at flyde sammen med MIDI-lyde og minimal elektronika. Tilsammen giver det denne svalende, drømmende, fugtige lytteoplevelse, som er virkelig kærkommen i sommervarmen.

ML Buch er en blikfængende musiker, der får sangskrivertradition og guitarspil til at flyde sammen med MIDI-lyde og minimal elektronika. Tilsammen giver det denne svalende, drømmende, fugtige lytteoplevelse, som er virkelig kærkommen i sommervarmen.

ML Buch

Kultur
21. august 2020

Under en hedebølge, som den vi netop har oplevet, er der ekstra god grund til at høre ny musik fra den danske producer og sanger ML Buch.

For når man lytter til hendes netop udkomne debutalbum, Skinned, føles det som at få lov til at sænke sin alt for varme og rødbrændte krop ned i et dybt, stillestående bassin. Det er køligt og grønligt ovenpå såvel som nede i.

De ti numre sætter strøm til ens bevidsthed med deres kortvarige, men intense, elektriske udladninger. Og man har lyst til at blive der, meditere flydende og lade kroppen slappe helt af, mens ens hud stille og roligt går i opløsning.

Fremtidsharmonier

Huden virker i det hele taget som noget, Marie Louise Buch prøver at gøre sig fri af i musikken. Hun er mere interesseret i de baner, der løber på indersiden af den; nerver, blodårer og sener, der på hendes albumdebut får skikkelse af både guitarstrenge og strømførende kabler.

ML Buch tager lytteren med helt om på den anden side af den barriere, som huden er. Måske er det derfor, albummet har fået titlen Skinned, der betyder flået.

Det er en ubeskriveligt vellykket albumdebut, der giver genlyd af internettets sorger og glæder, kærlighed anno 2020, kropslighed, teknologisk udvikling, musikalitet og skinnende perlemor.

Med sin dybe og klangfulde vokal pibler ML Buch ind i øregangene som det grønlige, kølige, strømførende vand fra bassinet – og det får lytterens krop til at gyse af velbehag. Allerede fra åbningsnummeret »Can You Hear My Heart Leave« sætter hun sig, gennem spil på alle synthesizerens tangenter, i overbevisende respekt over for alt, hvad man førhen har kunnet kalde eksperimenterende synth pop.

Respekten vokser kun på de efterfølgende to eksperimenterende ballader »I’m A Girl You Can Hold IRL« og »Touching Screens«, der er smukke eftertanker over vores optagethed af skærme og digitalt liv.

Den struttende selvsikre, gennemgående synth, der bliver ved med at udvikle sig melodisk, og de modsvarende lydeffekter, der blander sig, gør musikken til et overbevisende eksempel på, hvordan det ikke længere er muligt at sige noget udelukkende positivt eller negativt om vores tilværelse online. Det er og bliver et sammensurium af munterhed og melankoli, orden og kaos, ufuldendt harmoni og stilfærdig støj.

Bagefter sætter ML Buch lige så on point ord på nogle af de vanskeligheder, der kan være forbundet med kærligheden i den digitale tidsalder. På nummeret »Can’t Get Over You With You« synger hun om en afstand mellem to mennesker, der kan være svær at holde, når man samtidig har konstant adgang til hinanden på de sociale medier.

»I need to quit
lurking on your profile
I’m okay, but you need
to back off for a while
«

ML Buch er en blikfængende musiker, der får sangskrivertradition og guitarspil til at flyde sammen med MIDI-lyde og minimal elektronika. Tilsammen giver det denne svalende, drømmende, fugtige lytteoplevelse, som er virkelig kærkommen i sommervarmen.

Hun er en af de danske artister, der ligesom Astrid Sonne, Ydegirl og Soho Rezanejad, fokuserer på at smelte det elektroniske og det akustiske sammen, så det ikke længere er et spørgsmål om enten-eller, men at der i stedet opstår hidtil uhørte fremtidsharmonier.

ML Buch: ’Skinned’ (Anyines).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her