Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Max Porters anden roman om et forsvundet barn er lige så smuk, som den er dyster

Max Porters anden roman er en sproglig og fortællemæssig fryd
»Det kan lyde nuttet eller lidt pompøst, men Max Porter formår med sit præcise, særlige sprog at gøre fortællingen om Lanny ekstremt nærværende og reel. Faktisk er Lanny fuldstændig hjerteskærende – og ret umulig at lægge fra sig.«

»Det kan lyde nuttet eller lidt pompøst, men Max Porter formår med sit præcise, særlige sprog at gøre fortællingen om Lanny ekstremt nærværende og reel. Faktisk er Lanny fuldstændig hjerteskærende – og ret umulig at lægge fra sig.«

Lucy Dickens

Kultur
14. august 2020

Engelske Max Porter skriver ikke klassiske romaner, men snarere flerstemmige, opfindsomme værker, som er på én gang mærkelige og alvorlige, overnaturlige og hverdagslige. I den succesfulde debut Sorg er et væsen med fjer fra 2015, får en lille familie, hvor moren er død – en far og hans to sønner – besøg af den mystiske og mytiske Krage for at hjælpe med deres sorgarbejde.

I Porters anden roman Lanny, som nu er kommet på dansk, er det et slags skovens og landsbyens urvæsen, en folketroens dæmon, så gammel som tiden selv, som tilfører historien dens magi. Det er Døde Papa Skælrod (som på engelsk hedder Dead Papa Toothworth), som Porter maner frem på første side. Som i: Opfør jer ordentligt, unger, ellers kommer Døde Papa Skælrod og tager jer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her