Anmeldelse
Læsetid: 14 min.

Michaela Coel smadrer dig

TV-auteur Michaela Coel er med den selvinspirerede, netop afsluttede HBO-serie ’I May Destroy You’ om at bearbejde voldtægt blevet en afgørende kulturel stemme. Hun viser, hvordan vores voldtægtskultur skal fortælles så præcist forvirrende og åbent, som virkeligheden er

32-årige Michaela Coel har både skrevet manuskript og instrueret og spiller selv hovedrollen som Arabella i serien ’I May Destroy You’.

Dan Rowley

Kultur
28. august 2020

Da Michaela Coel, stjernen bag den netop afsluttede seriesensation I May Destroy You, var syv år gammel og stadig kaldte sig Michaela Ewuraba Boakye-Collinson, var der nogen, der havde lagt en pose med menneskelort på hendes families veranda.

Familien var ghanesisk-britisk – den ene af kun fire sorte familier i et socialt boligområde klemt inde mellem skyskrabere i Londons forretningscentrum. De snakkede ikke om lorten, moren fjernede den uden et kvæk. Men lidt senere ankom der mere lort, denne gang i postkassen. Og så gik lille Michaela egenhændigt i gang med at regne ud, hvem i alverden der sådan var fjende af familien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her