Anmeldelse
Læsetid: 8 min.

Nancy Pelosi skulle have været nonne, i stedet for blev hun ’Speaker’

Er man interesseret i, hvordan den politiske proces rent faktisk fungerer i den amerikanske kongres, så skal man læse Molly Balls biografi om formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi
Molly Ball skriver om amerikansk politik for Time Magazine. Pelosi er hendes første bog, og den giver et fremragende indblik i, hvad det er for politiske egenskaber, der ikke alene har gjort Pelosi til Speaker – formand for Repræsentanternes Hus – men også til en af de absolut bedste Speakers i Kongressens historie.

Molly Ball skriver om amerikansk politik for Time Magazine. Pelosi er hendes første bog, og den giver et fremragende indblik i, hvad det er for politiske egenskaber, der ikke alene har gjort Pelosi til Speaker – formand for Repræsentanternes Hus – men også til en af de absolut bedste Speakers i Kongressens historie.

Brendan Smialowski

Kultur
14. august 2020

Der findes et ikonisk billede af Speaker, formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi fra et stormfuldt møde i Det Hvide Hus den 16. oktober 2019. Præsident Trump har efter en telefonsamtale med Tyrkiets præsident Erdogan forrådt USA’s kurdiske allierede ved i hast at trække de amerikanske tropper ud af det nordlige Syrien.

Repræsentanternes Hus har få timer inden mødet fordømt Trumps beslutning med stemmerne 354-60, og nu er han og Pelosi i et heftigt skænderi, mens de fleste omkring dem – generaler, ministre og kongresmedlemmer – forlegent kigger ned i bordet. Trump forsøger sig med at kalde Pelosi for en »tredjerangspolitiker«. Pelosi rejser sig op, peger direkte på præsidenten og siger »alle veje fra dig fører til Putin!«

Så slutter mødet.

Molly Ball: ’Pelosi’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Pelosi er en magtliderlig arrogant "warmonger" der uden at tænke sig om stemte for krigen i Iraq og at hun overlever angreb fra venstrefløjen med AOC som frontfigur siger mere om The establishment i Washington end noget andet.

Jeppe Bundgaard, Martin Rønnow Klarlund og Ole Arne Sejersen anbefalede denne kommentar
Jeppe Bundgaard

Det eneste Pelosi er god til, er, at fundraise. Hundredevis af millioner dollars fra medicinalindustrien, olie- og kul industrien og Wall Street. Derfor demokraterne ikke vil lave de meget grundlæggende ændringer i samfundet, der skal til. Plain and simple.

Torben K L Jensen og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Tak for en god anmeldelse fra Niels Bjerre Poulsen, en betydelig autoritet hvad angår amerikansk politik.

Torben, genlæs lige dette igen, før du anklager Pelosi for at stemme for krigen i Irak :

"Hurtigt blev Pelosi dog også den foretrukne politiske skydeskive for højrefløjen. En del kunne tilskrives hendes politiske standpunkter – ikke mindst hendes vedvarende modstand mod krigen i Irak – og en del kunne tilskrives den generelle politiske polarisering".

Eva Schwanenflügel

@ Jeppe Bundgaard

I amerikansk politik går det hele ud på at 'fundraise' til den næste kampagne.
Det er for billigt at skyde på en enkelt politiker, når hele systemet er korrupt.

Torben K L Jensen

Tak for den rettelse Eva - Jeg forvekslede hende med Hillary Clinton.

Eva Schwanenflügel

Det var så lidt, Torben.
Jeg tænkte det nok :-)

Jeppe Bundgaard

@ Eva Schwanenflūgel.
Det kan være, men det er nu muligt, med den rette politik, at få doneret nok penge fra helt almindelige mennesker i stedet for rige donorer. Det kræver så bare, at ens politik afspejler den, der donerer.
Pelosi var med til at forhandle ObamaCare med demokratisk flertal i begge kamre, og hun fik kun, denne udvandede Romney Care igennem, hvor millioner stadig stod uden sygeforsikring.
Gæt engang hvorfor?