Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Ny børnebog: Med vandets perspektiv bliver verden ny i ’Floder. En verdensomsejling’

Belgiske Peter Goes viser os verden fra vandsiden. Det er forfriskende og berigende, men han udnytter ikke perspektivets kritiske potentiale for at tale om klima og kolonihistorie fuldt ud
Fakta, myter og fiktion præsenteres side om side i Peter Goes ’Floder. En verdensomsejling’.

Fakta, myter og fiktion præsenteres side om side i Peter Goes ’Floder. En verdensomsejling’.

Peter Goes/fra bogen

Kultur
14. august 2020

Det smarte ved børn er, at man skal læse for dem. En af de mange gode måder, det kan foregå på, er om aftenen i sengen side om side i tæt fællesskab om en rigt illustreret bog. Den med de længste arme holder bogen, og den med de korteste peger og ved, hvornår der kan bladres. Belgiske Peter Goes’ fagbog Floder må være god til netop det.

Floder er et verdensatlas i kæmpeformat, men med et mylder af land- og vandvæseners aktiviteter tegnet med på kortene. Som atlas er bogens særlige greb at vise geografien med afsæt i floder, have og søer i stedet for landegrænser. Vand som udgangspunkt er lige det mere spændende end stiplede linjer, fordi floder, have og søer faktisk findes i virkeligheden, og fordi de ikke kun skiller, men også forbinder verden og os, der lever i den. Om fænomenet floder – og dermed titlen – står der i indledningen: »Vi har brug for dem som drikkevandskilder, til at fiske i og til at vande vores afgrøder med. På grund af tyngdekraften strømmer floder altid nedad, hvor de munder ud i et hav, en sø, en sump eller en anden flod.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her