Læsetid: 6 min.

Ny podcast fra Serial undersøger præcis, hvor meget skade velmenende hvide forældre kan volde

’Nice White Parents’ tager livtag på det ulige amerikanske skolesystem. Men i stedet for at stille det klassiske spørgsmål om, hvorfor farvede børn sakker agterud, stiller de et andet: Hvilken skade gør de hvide forældre, når de tror, at de gør godt?
’Nice White Parents’ tager livtag på det ulige amerikanske skolesystem. Men i stedet for at stille det klassiske spørgsmål om, hvorfor farvede børn sakker agterud, stiller de et andet: Hvilken skade gør de hvide forældre, når de tror, at de gør godt?

The New York Times

14. august 2020

I en scene i den nye podcastserie Nice White Parents bliver en lodseddelsælgende puertoricansk mor belært af en frankofil receptionsløve til en velgørenhedsgalla om fordele ved at være tosproget. For taler man bare un peu fransk, får man en meget bedre ferie i Paris – som hun i øvrigt anbefaler, at man besøger i efteråret, hvor byernes by har den rette ambiance, og hvor man kan bære sit tørklæde som en sand parisienne. 

Den frankofile er så opslugt af sin middelklasse-splaining, at det ikke falder hende ind, at kvinden, hun taler til/på, er vokset op i et engelsktalende land med spansktalende forældre. Og hun aner ikke, at grunden til, at to kvinder med så forskellige baggrunde befinder sig i samme lokale, er, at velgørenhedsgallaen er for en lokal folkeskole i Brooklyn, der indtil for nylig bestod af næsten 100 procent sorte og børn af puertoricansk afstamning. Hun er der bare, siger hun, fordi hun elsker alt fransk. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Alvin Jensen
  • Lise Lotte Rahbek
  • David Zennaro
Alvin Jensen, Lise Lotte Rahbek og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu