Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Peder Frederik Jensens nye roman leverer det bedste og det værste fra Luksusfælden og Deadline

Et avisbud med en prostitueret mor og højreradikale ideer bliver kørt ned af en fremadstormende S-politiker i en rød sportsvogn på Lolland. Samfundskritikken er til at tage og føle på i Peder Frederik Jensens nye udkantsroman, og det overskygger heldigvis de litterære mangler
Peder Frederik Jensen skriver en bemærkelsesværdig type politisk prosa, hvor alle veje fører ned i sølet. Læseren får ikke fornøjelsen af så meget som én grim ælling, der forvandler sig til smuk svane, skriver anmelder Bodil Skovgaard Nielsen.

Peder Frederik Jensen skriver en bemærkelsesværdig type politisk prosa, hvor alle veje fører ned i sølet. Læseren får ikke fornøjelsen af så meget som én grim ælling, der forvandler sig til smuk svane, skriver anmelder Bodil Skovgaard Nielsen.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
28. august 2020

Der er ikke sparet på effekterne i Peder Frederik Jensens nye, harmdirrende samfundskritik med titlen Det Danmark du kender. Den åbner med et sammenstød i tredje potens, skrevet i en så effektmættet tjubangstil, at det er ren litterær CGI:

Avisbuddet Niels fra bunden af socialklasse fem bliver kørt ned af en rød sportsvogn, der er ført af en tidligere så idealistisk socialdemokratisk borgmester, der nu er korrumperet folketingskandidat og cokemisbruger. En godmodig lastbilchauffør giver det unge bud førstehjælp. Borgmesterens elskerinde kimer ham ned midt i ulykken. En akutlæge kommer med helikopter og leverer det dramatiske overblik:

»De er nede på tid. Patienten er ved at slippe fra dem. Sekund efter sekund. Vi når det ikke. Vi når det. Alex skal tage en kontroversiel beslutning. Skal de finde saven frem? Åbne ind til hjertet.« 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her