Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Tivoli redder den klassiske sommermusik med komprimeret festival

COVID-19 tager, og COVID-19 giver. Der er meget at ærgre sig over, men også meget at glæde sig over. Tivolis festivalprogram udnytter havens muligheder og giver mulighed for store oplevelser ved små koncerter
Selvom coronakrisen også har ramt Tivoli, bliver der alligevel spillet koncerter, og kørt rutsjebane.

Selvom coronakrisen også har ramt Tivoli, bliver der alligevel spillet koncerter, og kørt rutsjebane.

Jens Dresling

Kultur
18. august 2020

For en gangs skyld havde jeg virkelig glædet mig til SommerKlassisk i Tivoli. Den 9. marts sendte Tivoli et sommerprogram ud spækket med koncerter og gode ideer. Helt overordnet skulle den polske pianist Krystian Zimerman komme at markere Beethoven-året ved at spille alle Beethovens fem klaverkoncerter over fire dage. Det ville jeg personligt aflyse min sommerferie for at opleve.

Der ville også blive lejlighed til at høre den dansk-franske sopran Elsa Dreisig og Paavo Järvi skulle dirigere Tonhalle-Orchester Zürich. Nu siger jeg igen bare, hvad jeg personligt havde glædet mig til.

Andre ville måske glæde sig til diverse syng med-arrangementer eller til at opleve den taiwanesisk-australske violinist Ray Chen eller til russisk tema med Tivolis Symfoniorkester eller at høre den svenske sopran Cornelia Beskow. Hatten af for det flotte program, i hvert fald.

Men to dage efter lukkede COVID-19 landet ned og 1. maj kom meldingen fra Tivoli, at SommerKlassisk var aflyst og at man i stedet måtte se frem til Nøddeknækkeren til jul.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her