Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Det er en ubesværet fornøjelse at læse Amalie Smiths nye, vildt interessante bog ’Thread Ripper’

Amalie Smith optrævler og knytter i sin nye bog forbindelser på kryds og tværs af teknologihistorie og mytologi
Abstraktionsniveauet er højt og perspektiverne svimlende i Amalie Smiths nye bog. Ikke desto mindre er ’Thread Ripper’ ukompliceret at læse.

Abstraktionsniveauet er højt og perspektiverne svimlende i Amalie Smiths nye bog. Ikke desto mindre er ’Thread Ripper’ ukompliceret at læse.

Lærke Posselt

Kultur
14. august 2020

Amalie Smiths interesse for forbindelserne mellem idé og materie, som gennemsyrer hendes forfatterskab og billedkunstneriske virke, har næppe udfoldet sig klarere end i hendes nye, vildt interessante bog Thread Ripper, som bærer den rummelige genrebetegnelse ’hybrid’.

Helt overordnet beskriver bogens tekster et digitalvævet billedtæppes tilblivelsesproces og den research og de refleksioner, denne proces er forbundet med. Den research og de refleksioner er temmelig vidtrækkende, idet de handler om intet mindre end forbindelsen mellem væven og computeren, hvordan den ene, ældgamle teknologi fører til den anden, revolutionerende. Og hvordan væveteknologiens strukturer og systemer går igen i computerteknologien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

Ordet staves egentlig Threadripper, og er en relativt hurtig CPU fra firmaet AMD, men ja, jeg syntes også at det var et ret sejt ord, første gang jeg så det :) Kreativt!