Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Verden virker lidt mere tilforladelig efter et par afsnit af TV Midtvests ’Fotovognen’

To reportere stikker en kæmpe mikrofon op i ansigtet på tilfældige vestjyder og spørger ind til såvel deres haver, ringbind som sorger. Det er konceptet i lokal-tv-programmet ’Fotovognen’, der til trods for alle de menneskelige tragedier er Lone Nikolajsens foretrukne tryghedsfjernsyn
Fotovognen er indbegrebet af lokal-tv, jovialt og travlt optaget af meget ordinære forhold. Men det er også fuldstændigt vildt, hvor mange menneskelige tragedier hvert afsnit på en lille halv time rummer. Og ikke mindst, hvor stille og roligt der tales om tragedierne, når værterne Anders Bro og Vibeke Nipper får folk i snak.

Fotovognen er indbegrebet af lokal-tv, jovialt og travlt optaget af meget ordinære forhold. Men det er også fuldstændigt vildt, hvor mange menneskelige tragedier hvert afsnit på en lille halv time rummer. Og ikke mindst, hvor stille og roligt der tales om tragedierne, når værterne Anders Bro og Vibeke Nipper får folk i snak.

Line Morell Holm/TV Midtvest

Kultur
31. august 2020

I Vestjylland kører der et kamerahold rundt i en minibus. Hver uge kommer de til en ny landsby, og når de ser et menneske på gaden (som aldrig er solbeskinnet, det er altid gråvejr), standser de, ruller vinduet ned og spørger det pågældende menneske, hvordan det går. »Det går såmænd godt nok,« lyder standardsvaret, hvorefter der bliver talt en lille smule om dagligdags gøremål, inden samtalen helt af sig selv glider over i en eller anden stoisk lidelsesberetning: De tilfældige mennesker har virkelig tit noget sygdom og død at fortælle om.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Både lune og alvor. Usædvanligt godt fjernsyn.