Læsetid: 2 min.

En afrikansk superhelt går direkte i hjerte og knogler

Nigerianske Burna Boy er lige så optaget af sit eget ego som af panafrikansk stolthed, men det ændrer ikke ved, at hans femte, fyrige album helt ubesværet skruer op for lytterens indre termostat
Foto: Nicolas Gerardin

Foto: Nicolas Gerardin

4. september 2020

Nigerianske Burna Boys nye, femte, fyrige og strålende album Twice as Tall er et harmonisk, melodisk vederkvægende og rytmisk pirrende bekendtskab.

Det dunker så også i et spændingsfelt mellem ego-boosting og afrofilantropi. Og det starter med en sang om hovedpersonens storhed. Dernæst følger en hymne til panafrikansk samhørighed og sort stolthed. »It’s important how you look at yourself and you view yourself,« lyder det med executive producer Diddys (tidligere kendt som Puff Daddy) stemme. »We from the same tribe / It’s Black love.« Og senere namechecker Burna Boy den nigerianske sangerinde, sangskriver, menneskerettighedsaktivist og politiker Onyeka Onwenu.

Som en ledsager til albummet kan man købe tegneserien The Secret Flame, der positionerer Burna Boy som de afrikanske ånders udvalgte på jorden, nærmere bestemt Orunmilas avatar. Dét er visdommens ånd ifølge yoruba-religionen, en oldgammel, oprindelig afrikansk religion, som Beyoncé også refererer til på sit aktuelt hypede, visuelle album Black is King.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jon Mangerel
  • erik pedersen
Jon Mangerel og erik pedersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu