Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Benh Zeitlins ’Wendy’ er et filmisk forsvar for barndommen, fantasien og jorden

Efter debutmiraklet ’Hushpuppy’ skaber Benh Zeitlin med ’Wendy’ nu smukt sit eget visuelle univers over Peter Pan-fortællingen om at kæmpe mod voksenverdenens bånd
Benh og Eliza Zeitlin har skrevet manuskriptet til en ny version af den klassiske Peter Pan-fortælling,’Wendy’, som tager os med på eventyr fra Mississippis deltaer til en tropisk vulkanø.

Benh og Eliza Zeitlin har skrevet manuskriptet til en ny version af den klassiske Peter Pan-fortælling,’Wendy’, som tager os med på eventyr fra Mississippis deltaer til en tropisk vulkanø.

UIP

Kultur
10. september 2020

J.M. Barries fortælling om Peter Pan har fascineret mange filmskabere gennem årene, fra Disneys tegnede klassiker fra 1953 over Steven Spielbergs Hook til Joe Wrights Pan. Sammen med drømmen om eskapistisk at leve i en legesyg børneverden trækker Ønskeøen os langt væk fra hverdagens mulige sorger og kedelige pligter.

Den amerikanske instruktør Benh Zeitlin har sammen med sin søster Eliza været fascineret af historien om Peter Pan, siden de med egne ord som børn var rædselsslagne for at vokse op. Som voksne har de nu skrevet manuskriptet til en ny version af den klassiske fortælling, som tager os med på eventyr fra Mississippis deltaer til en tropisk vulkanø.

Her påstår drengen Peter, at man kan leve sorgløst, hvis bare man aldrig sætter tempoet ned, tænker to gange over tingene eller lukker det triste ind. Helt så enkelt viser det sig selvfølgelig ikke at være, mens Zeitlins film går i lag med både de personlige dramaer og klodens udfordringer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her