Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Bright Eyes og Bill Callahan skaber indierock om hverdagen, bryllupper og politik

Der er albumnyt fra to garvede mænd i amerikansk indierock: Bright Eyes forsøger med sine kontrære kompositioner at råbe sit hjemland op, mens Bill Callahans træge, afgrundsdybe røst fremhæver hverdagslivets små usædvanligheder
Den 54-årige singersongwriter Bill Callahan nye album 'Gold Record' udspiller sig i sneglefart.

Den 54-årige singersongwriter Bill Callahan nye album 'Gold Record' udspiller sig i sneglefart.

Ritzau

Kultur
3. september 2020

Man kan roligt sige, at Bill Callahans sange ikke er den slags, der skriger på opmærksomhed. De er sparsomt instrumenteret, og med sin afgrundsdybe vokal helt, helt tæt på mikrofonen nærmest taler den amerikanske sanger og guitarist. Men ved nærlytning åbenbarer han en vilje til at lade den store historiefortælling gemme sig i alt det usagte mellem teksternes linjer og i de tavse pauser, der opstår, når han skifter akkord på sin akustiske guitar.

Den 54-årige singersongwriter begyndte sin musikalske karriere under kunstnernavnet Smog, men har de seneste mange år spillet sin afpillede og afdæmpede folk i eget navn. Meget sigende for hans introverte stil, indspillede han et enkelt album som Smog, før han i 2007 udgav Woke on a Whaleheart under sit borgerlige navn. For Callahans musikalske udtryk står i parentesernes tegn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her