Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Eastwoods ’Richard Jewell’ handler om en stille eksistens, der bare gerne vil gøre det rigtige

I sin seneste film, ’Richard Jewell’, fortæller Clint Eastwood indfølt og loyalt om endnu en af hverdagens helte: Sikkerhedsvagten Richard, der under OL i Atlanta i 1996 reddede en masse mennesker, da en bombe detonerede
Den naive, overivrige sikkerhedsvagt Richard (Paul Walter Hauser) redder en masse mennesker fra en bombe, men mistænkes selv for at have placeret den i Clint Eastwoods virkelighedsbaserede drama, ’Richard Jewell’.

Den naive, overivrige sikkerhedsvagt Richard (Paul Walter Hauser) redder en masse mennesker fra en bombe, men mistænkes selv for at have placeret den i Clint Eastwoods virkelighedsbaserede drama, ’Richard Jewell’.

Cinemateket

Kultur
1. oktober 2020

Clint Eastwood synes på sine gamle dage at være optaget af virkelighedens og hverdagens helte. Dem, der gør noget godt for andre mennesker – redder liv.

I Sully (2016) handlede det om piloten Chesley ’Sully’ Sullenberger (spillet af Tom Hanks), der nødlandede et fyldt passagerfly på Hudson-floden midt i New York, men som af myndigheder og arbejdsgivere blev mistænkt for ikke at have gjort det rigtige. Og i 15:17 til Paris (2018) om de tre unge amerikanere, der forhindrede et terrorangreb ombord på et tog på vej til Paris.

Den 90-årige og meget produktive filminstruktørs seneste værk, Richard Jewell (2019), er et portræt af sikkerhedsvagten (spillet af Paul Walter Hauser), der fandt en bombe i en park i Atlanta under de olympiske lege i 1996 og endte med at redde en masse mennesker – inden han af medier og myndigheder blev anklaget for selv at være bombemanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her