Læsetid: 3 min.

At gå i Teater Sort-Hvid med Morten Hee Andersen er som at snuppe en GPS-rute mod evigt liv

Teaterforestillingen ’NUL’ skaber det nulpunkt, som vi alle sammen frygter. Og som vi måske alle sammen også længes efter at opleve
»På scenen står Morten Hee Andersen i al sin uimodståelige charme. Han performer som verdens mest begavede foredragsholder. Han fortæller os om sine drømme. Han forklarer om de forskellige overlevelsesteorier. Han kravler rundt om sin enmandsø med jord og strittende bregner.« skriver Anne Middelboe Christensen.

»På scenen står Morten Hee Andersen i al sin uimodståelige charme. Han performer som verdens mest begavede foredragsholder. Han fortæller os om sine drømme. Han forklarer om de forskellige overlevelsesteorier. Han kravler rundt om sin enmandsø med jord og strittende bregner.« skriver Anne Middelboe Christensen.

Henrik Grimback

15. september 2020

Sådan er det måske, når verden går under. Eller når døden kommer. Eller når man først er sprunget over på den anden side.

I forestillingen NUL kommer der i hvert fald et øjeblik, hvor alle tilskuerens sanser stimuleres så voldsomt, at både sindet og kroppen ryster. Øjnene spiler sig ud og stirrer mod scenen og manden, der klamrer sig fast til tre spinkle birketræstammer på en firkantet ø midt i ingenting. Stroboskoplys blitzer, så lynene får tilskuerkroppen til at stivne. Ørerne bliver udsat for brutale lyde både forfra og bagfra – og også fra visse tilskuerstole, der har fået påmonteret højttalere i et snedigt system, så lydene nærmest angriber lytteren. Her er orgeldundren. Her er toner fra urdybets elbasser. Og her er skærebrænderlyde så høje, at de måske kun findes inde i ens indre øre. 

Samtidig skabes en susen, der får kroppen til at tro, at der både er isnende snestorm og brandfare. Inferno eller Paradis? Det vides ikke. Men i selve momentet i NUL findes intet andet. Det er helt unikt teater. Bravo!

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu