Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Selv guden Fireboy DML kan have brug for at sætte sin telefon på airplane mode

Fra Ogun State i det sydvestlige Nigeria kommer Fireboy DML, der både trækker på Michael Jackson og lokal afropop – afrolife, som han selv kalder mixet på sit andet album ’Apollo’. Dermed har Nigeria for anden gang på en måned leveret et forrygende popalbum
Kultur
18. september 2020
Nigeria bliver ved at sprøjte pop af høj klasse og rigelig genkendelighed for vestlige ører ud, og Fireboy DML’s ’Apollo’ er en serie olierede sange fortrinsvis produceret af nigerianske Pheelz og prydet af DML’s bløde, mildt hæse stemme, smidige fraseringer og ulastelige flow.

Nigeria bliver ved at sprøjte pop af høj klasse og rigelig genkendelighed for vestlige ører ud, og Fireboy DML’s ’Apollo’ er en serie olierede sange fortrinsvis produceret af nigerianske Pheelz og prydet af DML’s bløde, mildt hæse stemme, smidige fraseringer og ulastelige flow.

Niyi Okeowo/YNBL Nation/EMPIRE

Fra første færd blender Fireboy DML amerikansk pop og afrikansk tradition på sit nye, andet og fremragende album Apollo.

Med tydelig nigeriansk melodik besynger han på åbningsnummeret sine fortræffeligheder – »I’m a god« – henover et behageligt, vestligt r&b-pop-spor. Og et mægtigt kor istemmer: »I’m a motherfucking champion«.

På albummets andet nummer »Spell« synger gæsten Wande Coal – en af DML’s stor inspirationskilder – for. Duoen forenes i en sang, der leder tankerne hen på Michael Jacksons Thriller-periode. Med sine synkoperinger i nærheden af »Wanna Be Startin’ Somethin’« og med sin fløjlssynthakkorder beslægtet med »Baby Be Mine«. Mens der på »Favourite Song« er et stakkeret riff a la elguitaren på sangen »Thriller«.

Men Apollo gennemrisles også af lokal rytmik og klang. Helt fremme i lydbilledet slås der på træ og hjemmelavede trommeskind (eller digitaliserede varianter af disse), der både kan smøre groovet yderligere og skabe frække bump i vejen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her