Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Hiromi Kawakami skriver om seksualitet og ensomhed i Tokyo

Der er masser af drama i den fine ’Nakanos genbrugsbutik’ fra knivstikkeri til urimelige udlejere, utroskab og død. Men det er ikke spændingen, der driver læsningen. Det gør den hjertevarme fremstilling af romanens personer
I Hiromi Kawakamis roman møder vi fire mennesker i en lille butik i midten af Tokyo, som på hver deres måde forsøger at håndtere livet.

I Hiromi Kawakamis roman møder vi fire mennesker i en lille butik i midten af Tokyo, som på hver deres måde forsøger at håndtere livet.

Pressefoto

Kultur
4. september 2020

Sidste år udkom Sayaka Muratas Døgnkioskmennesket i Mette Holms oversættelse, en fin og lidt sær roman om en kvinde, som har svært ved at tilpasse sig de sociale normer og forventninger i Japan, men som finder sig til rette med arbejdet i en døgnkiosk.

I Hiromi Kawakamis roman fra 2005, Nakanos genbrugsbutik, som nu kommer på dansk med samme oversætter, møder vi fire mennesker i en lille butik i midten af Tokyo, som også på hver deres måde forsøger at håndtere livet.

Nakanos forretning er ikke en fin og dyr antikvitetshandel, men netop en genbrugsbutik: De sælger helst billigt skrammel. Når de ansatte spiser frokost sammen ved et af de borde, som også er til salg, siger butikkens excentriske ejer: »Bare spild løs, lidt patina øger salgsværdien.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her