Læsetid: 6 min.

Lone Frank er på sporet af kærlighedens væsen i sin nye bog

Lone Frank sprænger rammerne for, hvordan vi normalt taler om kærlighed, og det er befriende. Men i forhold til at forstå Franks egne oplevelser kommer naturvidenskaben til kort
Det originale ved ’Størst af alt’ er, at personlige beretninger fra Franks liv – fortalt gennem brudstykker af samtaler med en psykolog – forankres i både evolutionær teori, psykologien samt gen- og hjerneforskning.

Det originale ved ’Størst af alt’ er, at personlige beretninger fra Franks liv – fortalt gennem brudstykker af samtaler med en psykolog – forankres i både evolutionær teori, psykologien samt gen- og hjerneforskning.

Ulrik Hasemann

4. september 2020

Lone Franks Størst af alt er en tankevækkende bog ’om kærlighedens natur’, som undertitlen præciserer. Frank veksler mellem at fortælle om sine egne kærlighedserfaringer og præsentere videnskabelige resultater primært hentet fra den kliniske psykologi og neurovidenskaben.

Bogen fænger fra første side, hvor vi dumper lige ned i nok den største ulykke, et menneske kan opleve, nemlig et telefonopkald, der afslører, at ens kære er døende. Herefter er det Franks egne oplevelser af kærlighedens væsen, dvs. alt fra kærlighedens snærende bånd til den frihed, der også rummes i kærlighedsrelationer, hun undersøger. Gennem brudstykker af samtaler med en psykolog får vi indblik i Franks liv, lige fra den tidligste barndoms stærke tilknytning til faderen, forældrenes skilsmisse, den vanskelige ungdom, moderens død, forelskelser, pardannelser osv. Det originale og særegne ved bogen er, at Franks personlige beretninger forankres i både evolutionær teori, psykologien samt gen- og hjerneforskning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Randi Christiansen
  • Maj-Britt Kent Hansen
David Zennaro, Randi Christiansen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu