Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Nikoline Werdelin debuterer med aktuel klimaroman med rå samtidshumor

Nikoline Werdelins debutroman ’Hvordan man redder en lemming’ er en imponerende samtidsfortælling med en sympatisk dagsorden. Men den gaber også over for meget med sit store persongalleri
Nikoline Werdelin er blandt andet kendt for sine striber i Politiken, ’Homo Metropolis’.

Nikoline Werdelin er blandt andet kendt for sine striber i Politiken, ’Homo Metropolis’.

Mathias Løvgreen Bojesen

Kultur
2. oktober 2020

Fem skæbner fletter sig sammen i Nikoline Werdelins romandebut, Hvordan man redder en lemming, og hver og én ville af dem være blevet en fantastisk episode i hendes eminente Politiken-stribe, Homo Metropolis, som gjorde hende kendt og elsket op gennem 1990’erne, 00’erne og 10’erne, med pauser undervejs. Men i romanform bliver de mange fortællespor og synsvinkler også lidt svære at hitte rede i, når hele fem personer maser sig på hos både forfatter og læser for at blive fortalt og forstået.

Nikoline Werdelin (f. 1960) har skrevet en på flere måder stærk og sikker debutroman, som ikke kun har et klimavenligt budskab, men også viser tegneseriekunstneren og dramatikerens eminente evne til at ramme samtiden på kornet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her