Læsetid: 4 min.

Patti Smiths åndelige bjergbestigning er en udmattende lytteoplevelse

De omrejsende lydkollektivister i Soundwalk Collective afslutter deres samarbejde med punkpioneren Patti Smith i Himalaya med trættende mange syngeskåle, hellige vindsus og prustelyde
Jeg havde aldrig troet, at Patti Smith skulle bevæge sig så langt væk fra den kraftfulde kombination af punkrock og poetisk excellence, som fik mig til at forelske mig i hendes musik ved første lyt, skriver anmelder Louise Rosengreen efter have lyttet til Smiths og Soundwalk Collectives ’Peradam’.

Jeg havde aldrig troet, at Patti Smith skulle bevæge sig så langt væk fra den kraftfulde kombination af punkrock og poetisk excellence, som fik mig til at forelske mig i hendes musik ved første lyt, skriver anmelder Louise Rosengreen efter have lyttet til Smiths og Soundwalk Collectives ’Peradam’.

Vanina Sorrenti og Jesse Paris Smith

21. september 2020

Soundwalk Collective er et lille fællesskab af lydnomader, der rejser verden rundt og indsamler reallyde, som de bruger i deres soniske lydcollager og ambiente spoken word. Kollektivets kerne udgøres af den franske lydkunstner Stephan Crasneanscki og den italienske musiker Simone Merli, men siden de debuterede i 2008 med Kill the Ego, har de for hver albumudgivelse også indlemmet forskellige kendte musikere og kunstnere samt medlemmer af diverse oprindelige folkeslag i deres kompositioner. Sidstnævnte har fået nogle anmeldere til at beskylde projektet for kulturel appropriation.

Peredam er tredje og sidste udgivelse i den trilogi, Soundwalk Collective har skabt i samarbejde med punkrockens moder Patti Smith. Fælles for de tre plader, som de selv kalder en triptykon, er en grundlæggende kærlighed til fransk litteratur, i og med at de er en hyldest til henholdsvis digter og dramatiker Antonin Artaud, kultpoeten Arthur Rimbaud og prosaisten René Daumal.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trond Meiring
Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer