Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

Portræt af Istanbuls outsidere bliver aldrig helt så farlig, som tyrkiske myndigheder vist frygtede

Ny roman af en af Tyrkiets mest læste kvindelige forfattere har svært ved at finde sin episke nerve, og samfundskritikken drukner i slapstickhumor
Elif Shafak, der bor i London, skaber fortsat fortællinger og fiktive personer, som de tyrkiske myndigheder helst ser glemt eller gjort tavse.

Elif Shafak, der bor i London, skaber fortsat fortællinger og fiktive personer, som de tyrkiske myndigheder helst ser glemt eller gjort tavse.

Piero Oliosi

Kultur
2. oktober 2020

Elif Shafaks nye roman starter med Tequila-Leilas død. 10 minutter og 38 sekunder i denne sære verden er titlen, og det er, hvad den midaldrende prostituerede kvinde har at leve i, da vi møder hende »ved en mørk, regnvåd fodboldbane et sted i udkanten af Istanbul, nede i en affaldsspand af metal med rustne håndtag og maling, der skallede«.

Leilas vejrtrækning er ophørt, men tankerne fortsætter, og i dem gennemspiller hun markante øjeblikke i sit liv og grunder over, hvad der er gået galt. Hvordan endte hun som prostitueret? Hvorfor blev hun dræbt? Hvem var Leila, hvis død om aftenen omtales i fjernsynet med et skriggult bånd nederst på skærmen, hvorpå der står: »Prostitueret dræbt i offentlig skraldespand: den fjerde i denne måned. Panikken breder sig blandt Istanbuls sexarbejdere.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her