Læsetid: 4 min.

Sådan kan mennesker også være

Forbrydelse og straf. Ny bog går ind i drabsdømtes mørke og kommer ud med almenmenneskelige opråb
Thomas Thurahs interviewbog med 12 drabsdømte rækker ud med stærke spørgsmål og overvejelser, der ikke kun angår mordere, selv om det ikke bliver mørkere, end når det femte bud overtrædes.

Thomas Thurahs interviewbog med 12 drabsdømte rækker ud med stærke spørgsmål og overvejelser, der ikke kun angår mordere, selv om det ikke bliver mørkere, end når det femte bud overtrædes.

Robin Skjoldborg

25. september 2020

Den allerførste faglitterære bog på dansk om en morder udkom i 1861 og hed Spildte Guds Ord paa Balle-Lars. Den var skrevet af pastor J.E. Gjellebøl fra Præstø, der som sjælesørger for den drabs- og dødsdømte Lars Nielsen forsøgte at få ham til at angre mordet på en enke. Det var spildte ord, for inden henrettelsen trak Balle-Lars sin tilståelse tilbage.

Siden er der udkommet et hav af bøger om drab og mordere, for vi mennesker fascineres af den værst tænkelige forbrydelse – det man med et udtryk fra bogen, som denne anmeldelse gælder, kalder for »væmmelsesfryden«. Blandt det sensationshungrende bras findes der dybdegående værker om den tragedie med flere ofre, som ethvert drab medfører, og Thomas Thurahs samtaler med 12 drabsdømte i Herstedvester Fængsel hører absolut til i den gode kategori.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu