Læsetid: 4 min.

Den slags krigsdokumentarer er hverken til at bære eller til at undvære

’Til Sama’ er en dokumentar om, hvordan belejringen og bombningen af Aleppo opleves på første hånd, henvendt til den filmende instruktørs førstefødte, der kommer til verden midt i den humanitære katastrofe
I en af filmens få muntre scener, morer instruktøren og hendes venner og familie sig med at male en udbrændt bus.

I en af filmens få muntre scener, morer instruktøren og hendes venner og familie sig med at male en udbrændt bus.

Fra filmen.

11. september 2020

Da de fredelige optøjer i Aleppo begyndte i 2011, var Waad al-Kateab en 19-årig økonomistuderende på byens universitet. Hun begyndte at filme sine venner og medstuderendes aktivisme, og det blev hun ved med. Også da Assads styre slog hårdt ned på oprørerne, og floden, der løber gennem byen, en morgen var fuld af lig. Al-Kateab filmede videre, mens det syriske oprør udviklede sig til borgerkrig, under belejringen og bombardementerne af Aleppo, og blev ved, indtil håbet i 2017 var ude for de tilbageblevne tilhængere af et mere frit Syrien i Aleppo. Og imens levede hun sit liv, med hvad det indebar af venskaber, forelskelser, ægteskab og forældreskab. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu