Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

I ’Sommer med Ernst’ er naturen billedskøn og sommeren uden ende

Det svenske slow-tv-program ’Sommer med Ernst’ er som én lang fløjlsblød kornmark. Man skal ikke tænke, men blot læne sig tilbage og flyde med. Det har journalist Daniel Hovalt gjort i 12 sæsoner nu
’Jeg har det med ’Sommer med Ernst’, som værten Ernst Kirchsteiger selv har det med ’morötter’; intet ondt kan ske, når svenskeren på sin värmlandske dialekt gør mig klogere på svensk indretningshistorie og løgmarmelade,’ skriver Daniel Hovalt om sit yndlings trygheds-tv-program. Foto: Nordic World/TV 2

’Jeg har det med ’Sommer med Ernst’, som værten Ernst Kirchsteiger selv har det med ’morötter’; intet ondt kan ske, når svenskeren på sin värmlandske dialekt gør mig klogere på svensk indretningshistorie og løgmarmelade,’ skriver Daniel Hovalt om sit yndlings trygheds-tv-program. Foto: Nordic World/TV 2

Nordic World/TV 2

Kultur
8. september 2020

Langt ude i de svenske skove cykler en solbrændt og hvidhåret altmuligmand, Ernst Kirchsteiger, rundt på en ladcykel med morötter (gulerødder) i en trækasse på ladet. Hver sommer tager han til en ny svensk flække og istandsætter ødegårde, stråtækte bondegårde og møller, som er omkranset af skove, skovsøer, åer eller fløjlsbløde kornmarker. Her laver han mad med lokale grøntsager og kød. Og det er sådan set det, der sker i hans tv-program Sommer med Ernst.

»Det er nu skønt at tage ud at cykle og hente fine råvarer. Når man har så mange friske gulerødder, så føles det, som om der intet ondt kan ske. Man er tryg,« siger han.

Min begejstring for Sommer med Ernst, som jeg har set i 12 sæsoner, det vil sige 85 afsnit, på TV 2 Fri, bunder nok i en vis forkærlighed for det svenske sprog og den billedskønne natur. Men det er også trygt at se. Jeg har det med Sommer med Ernst, som Ernst selv har det med morötter; intet ondt kan ske, når svenskeren på sin värmlandske dialekt gør mig klogere på svensk indretningshistorie og løgmarmelade.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jonna Eskildsen

For ikke at glemme at Ernst har sin egen serie med alskens snygt tilbehør til hjemmet, og ikke mindst egen vin på sytembolaget :)