Læsetid: 3 min.

Der er stort set intet, der står stille i ’The Personal History of David Copperfield’

Kameraet står sjældent stille og metagrebene er drysset ud med rund hånd i Iannuccis tempofyldte filmatisering af Dickens’ klassiske dannelsesroman
’The Personal History of David Copperfield’ er fuld af opfindsomme metagreb, der tydeligt markerer, at filmen handler om, hvordan man strikker al den modgang og medgang, man møder, og alle de skæbner, man bliver viklet ind i, sammen til en ordentlig livshistorie.

’The Personal History of David Copperfield’ er fuld af opfindsomme metagreb, der tydeligt markerer, at filmen handler om, hvordan man strikker al den modgang og medgang, man møder, og alle de skæbner, man bliver viklet ind i, sammen til en ordentlig livshistorie.

Dean Rogers

10. september 2020

Hurlumhejfaktoren er helt i top i Armando Iannuccis filmatisering af The Personal History of David Copperfield, Charles Dickens’ roman om en ukuelig knægt, der skal så grueligt meget i gennem i victoriatidens England, før han kan føje alle prøvelserne sammen til en formfuldendt historie og grine ad det hele.

Romanen udkom som føljeton i årene 1849-50 og udgør næsten et helt lille katalog over ulykkelige og lykkelige omstændigheder, datidens England havde at byde på.

Af et periodedrama med klassisk romanforlæg at være er Armando Iannuccis film dog rimelig godt plantet i nutiden med en rollebesætning, der afspejler det multietniske Storbritannien anno 2020, og et tempo og en timing, der er befriet for ambitonen om realistisk miljøskildring og psykologi.

Derudover er The Personal History of David Copperfield fuld af opfindsomme metagreb, der tydeligt markerer, at filmen handler om, hvordan man strikker al den modgang og medgang, man møder, og alle de skæbner, man bliver viklet ind i, sammen til en ordentlig livshistorie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu