Læsetid: 5 min.

Sufjan Stevens er saliggørende ståluld for krop og sjæl

Med Sufjan Stevens’ nye album er vi trådt ind i en ny storhedstid for denne amerikanske auteur. Det er et kolossalt album, der forsøger at indfange tidsånden i stedet for selv at blive fanget af den
Sufjan Stevens’ reaktion på nuets USA er en klart artikuleret vrede, selvransagelse og samfundskritik – uden at give køb på poetiske dobbelttydigheder og en sanselig tilgang til Bibelen, skriver Ralf Christensen.

Sufjan Stevens’ reaktion på nuets USA er en klart artikuleret vrede, selvransagelse og samfundskritik – uden at give køb på poetiske dobbelttydigheder og en sanselig tilgang til Bibelen, skriver Ralf Christensen.

Evans Richardson

26. september 2020

Det er noget af en oplevelse at lytte til den amerikanske, 45-årige singersongwriter og multiinstrumentalist Sufjan Stevens’ frie fald gennem sin tro på sit nye og ottende album The Ascension.

Hans kristne tro knager. Og hans tro på den amerikanske drøm har nærmest vendt sig til væmmelse.

The Ascension markerer en ny storhedstid for denne amerikanske auteur med det enorme musikalske vingefang og den skamløse ambition. Det er et kolossalt, 81 minutter langt album, der indfanger tidsånden i stedet for selv at blive fanget af den. Han forsøger at ruske i den, få den til at vågne op.

»They will paralyze us / With new illusions,« tordner han med blid stemme.

Sange om massemordere og krigsgeneraler

Sufjan Stevens’ karriere startede smukt og velopdragent i indiekulturen omkring årtusindskiftet. Fra starten var han en øm, lys og luftig, nærmest hviskende sanger med lette fingre over sine instrumenter. En æstetisk opfindsom og renfærdigt rørende singersongwriter med tekster, der kunne handle om en massemorder eller en krigsgeneral.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anders Olesen
  • Steen Voigt
Anders Olesen og Steen Voigt anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu