Læsetid: 6 min.

Ungdommen nu til dags!

Sidste forår tog jeg et billede i et indkøbscenter af en trøje, hvor der stod påtrykt: ’Your potential is endless’. Ny bog forklarer, hvorfor det slogan ikke er tilfældigt eller uskyldigt
Christian Hjortkjærs bog sætter fingeren på et meget ømt punkt. Ømt for de unge og ømt for os, der har skabt det. Af den grund bør unge og deres forældre læse den.

Christian Hjortkjærs bog sætter fingeren på et meget ømt punkt. Ømt for de unge og ømt for os, der har skabt det. Af den grund bør unge og deres forældre læse den.

Forlaget Klim

18. september 2020

Ungdommen har formodentlig altid været bærere af vores håb og frygt for fremtiden. Enten er de budbringere af et nyt og bedre i morgen eller ødelæggere af et tåleligt nu. Enten er de forandringens årsag eller dens sagesløse offer.

Ungdommen bærer vores ideer om samtiden og fremtiden. Det gør det let at tale om dem, lidt sværere at tale til dem.

Hvordan kan man både forklare dem, hvordan den verden, de lever i, virkelig er, og samtidig respektere dem som menings- og handlingsbærende individer, der handler og agerer i verden, som de selv ser og oplever den? Hvordan undgå at blive bedrevidende om en tid og en del af verden, man ikke længere tilhører?

I Utilstrækkelig – hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge henvender højskolelærer Christian Hjortkjær sig til de unge – bogen er til de unge, men den handler også om os andre. Den er et samtidsdiagnostisk forsøg på at forklare, hvordan vi afgørende har skiftet vores moralske tiltale fra forbuddet til påbuddet, og hvilke konsekvenser det har for de unge i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torsten Jacobsen
Torsten Jacobsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu