Læsetid: 3 min.

Victor Boy Lindholm blander cykling og følelser. Resultatet er uinteressant

’Jeg slæber lungerne som en vægt’ handler om at bruge cykling som kur mod nedstemthed. Som læser fyldes man måske nok med sympati, men ikke med æstetisk fascination
Hvad det er, som det energiske jeg i Victor Boy Lindholms nye digtsamling cykler eller flygter fra, får læseren aldrig at vide. »Og man forstår ikke helt, hvorfor det skal være så hemmeligt, når følelsesløsheden nu får lov at fylde så meget,« skriver anmelder Erik Skyum-Nielsen.

Hvad det er, som det energiske jeg i Victor Boy Lindholms nye digtsamling cykler eller flygter fra, får læseren aldrig at vide. »Og man forstår ikke helt, hvorfor det skal være så hemmeligt, når følelsesløsheden nu får lov at fylde så meget,« skriver anmelder Erik Skyum-Nielsen.

Peter Nygaard

18. september 2020

Normalt oplever vi det som spændende, når et stillads omsider bliver pillet ned, og huset så står der og kan ses. Og almindeligvis finder vi det interessant, når en forfatter giver afkald på udenværkerne og prøver at tale med egen stemme. Men resultatet kan også skuffe fælt.

Lyrikeren og kulturklummeskribenten Victor Boy Lindholm (f. 1991, debut 2013), som ud fra sine tidligere bøger af litterære kritikere er blevet beskrevet som et tidstypisk mix af Caspar Eric og Theis Ørntoft, har i sin nye digtsamling, Jeg slæber lungerne som en vægt, droppet førstnævntes tilbagevendende referencer til populærkulturelle fænomener og sidstnævntes bekymring over aktuelle klimamæssige problemstillinger.

Tilbage står et temmelig afpillet lyrisk jeg, som cykler rundt på Kalvebod Fælled og det østlige Sjælland i et ihærdigt forsøg på at finde dels naturen, dels sig selv, og om muligt få det en lille smule bedre såvel fysisk som psykisk.

Hvem er jeg? spørger han. Og svarer:

»følelser
hængt op
på et knoglet stativ«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu