Anmeldelse
Læsetid: 4 min.

’Young Wallander’ fortæller historien om, hvordan unge Kurt blev til midaldrende Wallander

Netflix’ engelsksprogede ’Young Wallander’ forestiller sig, hvordan den unge politibetjent Kurt Wallander blev til tv-seriernes midaldrende, desillusionerede kriminalkommissær. Det er der kommet en udmærket, men forudsigelig og ikke særlig modig dannelsesfortælling ud af
Man kan diskutere, om skuespilleren Adam Pålsson er en smule for farveløs til at udvikle sig til Wallander med den trods alt store personlighed og de mange humørsvingninger og dæmoner, men det vil vel vise sig i kommende sæsoner. Vejen til desillusion er i hvert fald stukket ud.

Man kan diskutere, om skuespilleren Adam Pålsson er en smule for farveløs til at udvikle sig til Wallander med den trods alt store personlighed og de mange humørsvingninger og dæmoner, men det vil vel vise sig i kommende sæsoner. Vejen til desillusion er i hvert fald stukket ud.

Johan Paulin

Kultur
2. september 2020

Man kan sige, at det vidner om en vis fantasiløshed, at man bygger videre på velkendte figurer og universer i stedet for at finde på nye. Men der er nu alligevel noget umiddelbart fascinerende i at forestille sig, hvordan fiktionens berømte skikkelser mon var som unge. Hvordan de blev til de mennesker, vi har lært at kende gennem bøger, tv-serier og film. Også selv om det fjerner noget af den magi og mystik, der hidtil har omgivet figurerne.

Det er en af grundene til – ud over de økonomiske – at der er lavet film og tv om Darth Vader, før han blev til, ja, Darth Vader, om Sherlock Holmes, før han blev til den berømte detektiv, om kriminalkommissær Morse, da han endnu kun var en ung, utilpasset kriminalassistent i Oxford, om Norman Bates, da han endnu blot forsøgte at leve et almindeligt teenageliv sammen med sin dominerende mor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her