Læsetid: 3 min.

94-årige Attenborough maner til global aktion og bæredygtig revolution

Sympatisk, at den alderstegne britiske natur-tv-stjerne vil vække verden til at vende ødelæggende udviklinger. Men så forskrækkende, som bogens beskrivelser er, rummer de intet nyt. Ej heller en brugbar analyse af hindringer for handling
David Attenborough beskriver i bogen hverdagen i den verden, der ville blive resultatet af »en revolution inden for bæredygtighed«.

David Attenborough beskriver i bogen hverdagen i den verden, der ville blive resultatet af »en revolution inden for bæredygtighed«.

Hannah McKay/Ritzau Scanpix

30. oktober 2020

Lad det være sagt med det samme: Bogen er sympatisk. At en person født i 1926 har energi og virkelyst til at råbe den menneskelige civilisation op om de farer, der på ganske kort sigt truer med at bringe den til ophør.

En formaning om nu og her at vende udviklingen er ærindet for den britiske natur-tv-stjerne David Attenboroughs bog, Et liv på vores planet – Mit vidnesbyrd og min vision for fremtiden.

Titlen kan forekomme noget pompøs og ikke ganske retvisende. Det næsten 100-årige liv, som Attenborough har levet på denne klode, får vi ikke meget at vide om. Vidnesbyrdet handler ikke meget om, hvad han selv har gjort, men om den rædsel, verdens nuværende tilstand fylder Attenborough med. Som han skriver i bogens efterord: »Sandheden om vores planets nuværende vanskelige situation er hinsides det alarmerende.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Ejvind Larsen
  • Lars Jørgensen
  • Tina Peirano
  • Pietro Cini
  • John Scheibelein
Olaf Tehrani, Ejvind Larsen, Lars Jørgensen, Tina Peirano, Pietro Cini og John Scheibelein anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Bundgaard

Amerikanerne kunne starte med at stemme Green Party i stedet for de to korrupte kandidater, der spiller politisk teater, mens de repræsenterer de samme donorer.