Læsetid: 3 min.

Børneforestilling om Arthur og sværdet i stenen er munter, men Disney-pæn

I Louise Schouw Teaters version er ’Sværdet i stenen’ en velvalgt, letforståelig fortælling om to børns venskab frem for et kærlighedsdrama. Til tider bliver den muntre oplevelses diskoblink og stumfilmskomik dog lidt for let
I Reynbergs fortælling handler »Sværdet i stenen« mere om venskab mellem to børn end om magtkampe og romantisk kærlighed. Og det er et fint valg i en børneforestilling, hvor målgruppen i salen kvitterer med højlydte ad-råb, når bare der tales om kys.

I Reynbergs fortælling handler »Sværdet i stenen« mere om venskab mellem to børn end om magtkampe og romantisk kærlighed. Og det er et fint valg i en børneforestilling, hvor målgruppen i salen kvitterer med højlydte ad-råb, når bare der tales om kys.

Mike Reuter

20. oktober 2020

»Excalibur! Excalibur!« lyder omkvædet på sangen, der både synges i starten af Lisbeth Kjærulff som søens dronning, og igen i slutningen af alle fire skuespillere i den musikalske børneforestilling Sværdet i stenen, som turnerer landet over med Louise Schouw Teater. Musikken til forestillingen er skabt af Sigurd Barrett, og der er flere ægte Barrett-ørehængere iblandt, som måske ikke vil gå over i musikhistorien, men alligevel understreger den dramatiske fortælling ganske godt.

Louise Schouw står bag instruktionen af Gunvor Reynbergs dramatik, der tager udgangspunkt i den kendte historie om væbneren Arthur og sværdet Excalibur, som han trækker op ad stenen for derefter at blive konge. Disneys tegnefilmsversion af historien virker præsent i iscenesættelsen, hvor helten Arthur sagtens kan være både modig og fjollet.

I Reynbergs fortælling handler historien mere om venskab mellem to børn end om magtkampe og romantisk kærlighed. Og det er et fint valg i en børneforestilling, hvor målgruppen i salen kvitterer med højlydte ad-råb, når bare der tales om kys.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer