Anmeldelse
Læsetid: 5 min.

Hans Bonde er på eksplicit kollision med »den nye feminisme«

Idrætshistorieprofessor og maskulinitetsforsker Hans Bondes nye bog om fifty-fifty-kulturens krav om en ligelig kønsrepræsentation på alle samfundshylder skal nok vække behørigt postyr i den hjemlige andedam. Men den polemiske og alenlange bog er desværre fattig på selvkritik og metarefleksion
Gamle dages maskuline favorisering skal ikke afløses af en kompenserende og nutidig favorisering af kvindekønnet, skriver Hans Bonde.

Gamle dages maskuline favorisering skal ikke afløses af en kompenserende og nutidig favorisering af kvindekønnet, skriver Hans Bonde.

Kultur
9. oktober 2020

»Jeg vil hellere sige det rigtige på det forkerte tidspunkt end det forkerte på det rigtige tidspunkt«.

Med disse manende ord, sat med fede udhævede typer, afrunder idrætshistorieprofessor Hans Bonde fra Københavns Universitet sin nye næsten 400 sider lange bog »Vi vil have vores fair andel!«. På vej mod fifty-fifty-kulturen.

Lige inden fortættes debatbogens kongstanke: »At vælge en modtager af en bevilling eller en stilling med begrundelse i, at vedkommende er kvinde, er ulovligt og uretfærdigt …«.

Den sloganagtige titel på bogen er et citat fra EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyens kampagne, der gik forud for formandsvalget, og hendes videre arbejde på at få dannet en kommission med 50 procent kvinder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John S. Hansen

Glæder mig til at læse bogen. Den lyder lovende, og som noget vi mangler nu!!

Tak for anmeldelsen, som bekræfter mig i, at det ikke er en bog, jeg behøver spilde min tid på.

Niels Holm Olsen, Anina Weber, Troels Ken Pedersen, Henning Kjær, Steffen Gliese, Anna Regine Irgens Bromann og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Eller er det den nye feminisme der er på kollisionskurs med demokratiet?

morten andersen, Jens Jensen og Finn Thøgersen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hans Bonde synes at understrege, hvad det er, vi er oppe imod i den nye frigørelseskamp: en religiøs tro på nogle ikke engang ret gamle principper for konstruktion af viden, der giver en falsk tryghed i forhold til 'objektivitet'.

Eva Schwanenflügel og Niels Christensen anbefalede denne kommentar
Niels Christensen

Hvis Køn kan ikke i sig selv være kvalificerende inden for kunst- eller universitetsverdenen' - bliver køn eller etnicitet i sig selv kvalificerende vil det resultere i mere korruption end idag.

Slut med de gamle mandeklubber, og tilhørende nepotisme, for nu må køn ikke længere være en begrundelse for et valg. Dejligt .-)

Steffen Gliese

Men, Niels Christensen, i dag bruges køn jo i høj grad til at konsolidere en virkelighedsopfattelse og nogle værdier, blot pga. magtens uretfærdige fordeling.
Det er klart, at en neovitalist som Hans Bonde, hvis indsats i høj grad har været en rehabilitering af de store profeter for kroppenes, altså især mandekroppenes, kirke i en ikke ganske uproblematisk fortid. Jeg er ingen ynder af dekonstruktion, men anvendt på Bondes bøger om de store koryfæer i dansk gymnastik, kan man næsten kun komme frem til, at de udgør en primær fare for forståelsen af de lighedsprincipper, der må herske i et demokratisk samfund.

Er der nogle der kan,vil og tør forklare, og forsvare hvorfor de anser, equality of outcome er en god ting. Og hvad de selv ser, der er af problemstillinger, forbundet ved at vælge denne vej.

Om man er for eller imod bogen.
Så bør vi have en debat om hvad der ligge bag equality of outcome., Og hvad Dens effekten og omkostningerne er.

Hans Bonde svarer
Tak for den sobre og positive anmeldelse, der ovenikøbet konkluderer, at min ”bog er meget velskreven, gennemkomponeret og underholdende”. Det eneste der undrer mig er, at den fine anmeldelse i papirudgaven skal ledsages af en helt igennem negativ overskrift og rubrik: ”Bombemand”, ”fattig på selvkritik og metarefleksion”. Er det fordi anmelderen laver en helgardering, der gør ham populær hos alle?: Traditionelt tænkende feminister bliver bekræftet i roligt at kunne springe artiklen over, mens frit tænkende læsere kan fordybe sig.

HB, du tør hvor andre tier - Tak for det!

Hørte dig idag på P1. Du er som jeg far til 2 døtre og ydermere i et fungerende ægteskab. Du er kvindesagsmand i modsætning til feminister, der sædvanligvis kræver favorisering , altså på baggrund af deres køn. Sådan sagde du.
Jeg spørger nu, skulle vi i øjeblikket ikke især fremme mænds adgang til folkeskoler SFO og børnehaver?
Drengene bliver skævvredet af østrogen koncentrationen der. Derinde er nok behov for køns balance til gavn for almindelig drengeopvækst.

Mænd kan nok bare ikke trives i den sektor idag. De faldt jo i gryden som barn.

Samtidig er det vanskeligt for et mandligt mindretal at trives insektoren, underlagt et stort kvindeligt flertal samt leder.

Vi ender i samfundet med masser MØ typer med trang til harakiri eller snarere selvkastraktion, for at opføre sig som en mand traditionelt ofte gør for at få kontakten til de bly piger.