Læsetid: 3 min.

Bruce Springsteen forsvarer sin arv med nye, gamle og gammelnye sange på ’Letter To You’

Sammen med sine tro følgesvende i the E Street Band har Bruce Springsteen indspillet et helt album på fire dage. Det er der kommet både levende og mildt mumificerede sange ud af
Der er en arv, der skal forsvares, og, Bruce, til sidst må jeg bøje mig. Tricket har virket, nærværet er for overvældende. Fornemmelsen af, at tiden er blevet skruet tilbage til fordums storhed – i hvert fald i lange passager – breder sig som en blodsmag gennem hele kroppen, skriver Ralf Christensen til Bruce Springsteen i denne anmeldelse

Der er en arv, der skal forsvares, og, Bruce, til sidst må jeg bøje mig. Tricket har virket, nærværet er for overvældende. Fornemmelsen af, at tiden er blevet skruet tilbage til fordums storhed – i hvert fald i lange passager – breder sig som en blodsmag gennem hele kroppen, skriver Ralf Christensen til Bruce Springsteen i denne anmeldelse

Danny Clinch

24. oktober 2020

Åh, Bruce. Når du oplader din røst i de første sekunder af dit nye album Letter To You, så føler jeg en ambivalens. På den ene side overgiver jeg mig omgående til ordene. »Big black train comin’ down the track / Blow your whistle long and long / One minute you’re here / Next minute you’re gone.«

På den anden side er der et forbehold, der forstyrrer.

På den ene side kører jeg ned ad en øde highway ved din side, nedrullede vinduer, ørkensand mellem tænderne.

På den anden side er denne anmelders romantik i forhold til dig også blevet lidt slidt. Ikke smukt patineret slidt som din stemme, men bare tyndslidt i forhold til den historiefortælling, der omgiver dit værk.

Jeg kender følelsen fra så mange andre aspekter af livet. Det er følelsen, der kommer, når livet bliver et gentagende loop eller nærmer sig klicheen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
Thomas Tanghus anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu