Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Alt det dykkerarbejde i ’Efterforskningens’ afsnit 4 er en flot fuckfinger til egen krimigenre

At Tobias Lindholms ’Efterforskningen’ er en kløgtig kommentar på krimigenren, er fjerde afsnit af serien et bevis på. Det er en forbløffende og fin hyldest til alt det manuelle og slidsomme arbejde, mænd og kvinder udfører i efterforskningsarbejde, og som vi ikke orker at se på normalt
I fjerde afsnit af ’Efterforskningen’ bjæffer en svensk politihund på en båd ude i havet ved Avedøreværket, fordi den har fået færten af den døde journalist Kim Wall. Men hvor på havets bund, hendes ligdele eventuelt så befinder sig, viser sig ikke at være til at regne ud.

I fjerde afsnit af ’Efterforskningen’ bjæffer en svensk politihund på en båd ude i havet ved Avedøreværket, fordi den har fået færten af den døde journalist Kim Wall. Men hvor på havets bund, hendes ligdele eventuelt så befinder sig, viser sig ikke at være til at regne ud.

Per Arnesen/TV 2

Kultur
20. oktober 2020

Normalt, når vi er nået lidt over midtvejs i en krimiserie om efterforskningen af et mord på en ung kvinde, og en politihund i afsnittets åbningsscene pludselig rejser sig op og bjæffer ivrigt, så ved vi, at liget er fundet. At om et klip eller to ser vi offerets sørgelige rester blive halet i land og præsenteret for seriens hovedperson, efterforskeren. Men sådan leger vi ikke i fjerde afsnit af Tobias Lindholms minikrimiserie om den såkaldte ubådssag — det spektakulære mord på den svenske journalist Kim Wall – Efterforskningen, som vitterligt handler om dét, om efterforskning, om det træge, tunge, trælse, frustrerende bureaukratiske og teknisk bøvlede arbejde med at frembringe nok bevismateriale til en domsfældelse. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her