Læsetid: 4 min.

Jonas T. Bengtssons nye bog ’Fra blokken’ er en detektivroman i afarten ultra-noir

Jonas T. Bengtsson har skrevet en kriminalroman med den sociale armod som kulisse, hvor detektiven og hovedpersonen tilfældigvis er en prøveløsladt voldsforbryder. ’Fra blokken’ er en variation på en velkendt genres skabeloner. Man er udmærket underholdt
Jonas T. Bengtsson (f. 1976) har skrevet en bog om tre mænd, der alle er vokset op i den samme betonblok i Københavns nordvestkvarter. De tre var engang bedste venner, men mens Danny kun er blevet mere kriminel, har Christian og Malik skiftet spor.

Jonas T. Bengtsson (f. 1976) har skrevet en bog om tre mænd, der alle er vokset op i den samme betonblok i Københavns nordvestkvarter. De tre var engang bedste venner, men mens Danny kun er blevet mere kriminel, har Christian og Malik skiftet spor.

Sille Veilmark

16. oktober 2020

Fordi Jonas T. Bengtsson generelt skriver om livet i underdanmark – og også på grund af titlen – kunne man godt komme til at tro, at hans femte roman, Fra blokken, har noget at gøre med socialrealisme. Det har den ikke. Godt nok handler den om tre barndomsvenner fra Københavns Nordvestkvarter, der har gået hver deres meget forskellige vej ind i voksenlivet, og godt nok er den fuld af billeder af hårde miljøer og hårde barndomme.

Men, altså, den er realistisk på samme måde som danske actionfilm er det, den glider hele tiden fra en genkendelig hverdag og over i et univers, hvor alle begivenheder er lidt larger than life, og hvor drabelige og entydige skikkelser vandrer gennem byens mørke. En underlækker dame, der har brug for hjælp, en narkogangster med et dobbeltliv, en gammel politibetjent, der også var barndomskvarterets gammeltestamentelige Gud. Den slags.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu